فهرست مطالب

منظر - پیاپی 14 (بهار 1390)

مجله منظر
پیاپی 14 (بهار 1390)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/03/03
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سید امیر منصوری صفحه 5
  • جستار
  • فریدون آورزمانی صفحه 6
    در آثار برجای مانده و بدست آمده از دوران کهن، تصاویر و نقوش اجرام آسمانی، انسان، حیوان، گیاه و سنگ جلب نظر می کند، که با بررسی این نقوش رابطه تنگاتنگ و نامریی و مفاهیمی فراتر از شکل ظاهری آنها به دست می آید. تمام آثار و شواهد، بیانگر این مسئله می باشند که نقش های کهن در بین اقوام و ملل مختلف بیشتر ریشه در فرهنگ، مذهب و باورهای قومی مردمان دارد. برای شناخت این نشانه ها باید آثار برجای مانده و یافته شده از دوران گذشته مورد پژوهش و بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ماه، ایزدبانو، گیاه، رستنی، حیوان، باروری، آب
  • بهرام آجورلو صفحه 10
    در متون تاریخی کلاسیک به شواهدی از معماری محیط و منظر و دسکره در ناحیه کرمانشاهان و بیستون عهد ملوک عجم و اکاسره اشاره شده است. از قدیمی ترین آنها «الاعلاق النفسیه» اثر «إبن رسته» (290 ه. ق) و«المسالک الممالک» نوشته «اصطخری» (ح. 320 ه. ق) به یادگار مانده است. شواهد باستان شناختی موجود، صحت این گزارش های تاریخی را تایید و تاکید می کند که سه شکارگاه سلطنتی بیستون، طاق بستان و کنگاور تنها نمونه های نادر و منحصر به فرد از معماری محیط و منظر و ساخت کوشک و دسکره در ایران باستان هستند که تاکنون کشف و گزارش شده اند. در عهد ساسانی، صفحه حجاری شده ناتمام فرهاد تراش در سینه کوه بیستون در پیوند با آثار معماری مکشوف از ناحیه موسوم به دهکده بیستون، مجموعه یک دسکره و شکارگاه سلطنتی را شکل می داد که از الگوی باغ ایرانی تبعیت می کرد. در شهر کرمانشاه نیز، حضور هماهنگ عناصر طبیعی آب، کوه و بیشه و نیز صحنه های حجاری شده نخجیر سلطنتی، همگی در اشتراک با یکدیگر، سراب طاق بستان را یک دسکره و شکارگاه سلطنتی معرفی می کند. ویرانه های سنگی معروف به معبد اناهیتا در شهر کنگاور استان کرمانشاه نیز هرچند که اثری از عهد اشکانیان معرفی می شود، اما در اصل نه یک معبد پارتی و پرستشگاه الهه اناهیتا، بلکه دسکره و اقامتگاه ییلاقی سلاطین ساسانی بوده است.
    کلیدواژگان: عهد ساسانی، فرهاد تراش بیستون، معبد آناهیتای کنگاور، طاق بستان، دسکره
  • سید امیر منصوری، وحید حیدرنتاج صفحه 16
    تلاش برای بازسازی زندگی پس از مرگ در بهشت بر روی زمین در باور بسیاری از فرهنگ ها از جمله ایران یکی از دلایل ایجاد فضاهایی مانند باغ شده است. در مورد این موضوع که باغ ایرانی تمثیلی از بهشت و کوششی در رسیدن به بهشت آرمانی در این دنیا است، نوشته های بسیاری وجود دارد که در این بین تاثیر چهار نهر بهشتی در فرم و هندسه باغ، به صورت برجسته تری نمایش داده شده است. مقاله حاضر با تاکید بر تاثیر معنایی بهشت در طرح اندازی باغ ایرانی، بر آن است تا به نقد تاثیر صوری بهشت بر هندسه باغ بپردازد. در مورد باغ های پیش از اسلام، اعتقاد ایرانیان به تقسیم دنیا به چهار قسمت و در مورد باغ های پس از اسلام نهرهای چهارگانه بهشت موعود در قرآن از دلایل ایجاد هندسه چهاربخشی در باغ به شمار می روند. هدف این نوشتار تحلیل یا نفی تاثیر معنایی بهشت و آرزوی ایرانیان در ساماندهی منظر به مثابه بهشت نیست بلکه تاثیر صوری آن را نفی می کند. آنچه درباره تقسیم جهان به چهار بخش وجود دارد یا برگرفته از افسانه ها و یا کتاب مقدس یهود (تورات) است که باغ عدن را منزلگاه نخستین انسان می داند، و سند مکتوبی بر این مدعا وجود ندارد که ایرانیان پیش از اسلام نیز جهان را تشکیل شده از چهار بخش می دانستند، بلکه آموزه های دینی زرتشت مبین نظریات دیگری در این باب است.
    کلیدواژگان: باغ ایرانی، بهشت، الگوی چهاربخشی، چهارباغ، چهار نهر بهشتی
  • پرونده
  • سیده نفیسه موسویان صفحه 25
    ژیل کلمان، نظریه پرداز مطرح و یکی از فعال ترین معماران منظر فرانسه، برنده جایزه ملی معماری منظر کشور فرانسه در سال 1998 است. رویکرد اکولوژیک و بیولوژیک کلمان به معماری منظر در نظریات چهارگانه اش- باغ در حرکت، باغ زمینی (سیاره ای)، منظر سوم، و در نهایت باغ های پایداری- متجلی است و پروژه های حرفه ای ژیل کلمان نیز هرکدام در راستای تحقق یکی از این نظریات پیش می روند. شما هیچ وقت نمی دانید باغ کلمان در چه حالی است ولی عقیده او در مورد باغ ثابت است «باغ یک پروژه همیشگی است. باغ ثمره می دهد، نماد می زاید و رویا را همراهی می کند. برای همه قابل دسترسی است. وعده ی چیزی را نمی دهد و در عین حال همه چیز اعطا می کند.
  • آرزو منشی زاده صفحه 30
    افتتاح موزه هنرهای بدوی ((musée des arts premiers در تابستان 2006 در پاریس، تحقق رویایی قدیمی است که به دنبال درخواست «ژاک شیراک»، رییس جمهور وقت فرانسه، با هدف اختصاص مکانی برای گفتگوی فرهنگ ها و به نمایش گذاشتن هنر و تمدن های فراموش شده حوزه آسیا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه، به اجرا در آمد. پاریس، شهری است که تا پیش از این میزبان موزه های هنری بزرگی چون «ورسای»، «هنر مدرن پمپیدو» و «هنرهای ملی آسیا» بوده است. طراحی این پروژه نسبتا عظیم و قابل توجه، از طریق یک مسابقه بین المللی به ژان نوول (Jean Nouvel) معمار مشهور فرانسوی سپرده شد. با توجه به نیازهای خاص پروژه همچون توجه به هویت شهری، دسترسی و مکان یابی مناسب، سایتی به مساحت 25000 متر مربع در کنار برج ایفل و در حاشیه رودخانه «سن» برای آن مد نظر گرفته شد. «ژان نوول»، بخش بزرگی از سایت (در حدود 17500 مترمربع) را به فضای باز و باغی عمومی اختصاص داد تا به این ترتیب موزه با زندگی شهر و منطقه ویژه اطرافش ارتباط مناسبی برقرار سازد. به این منظور حجم موزه به صورت پیلوت، بالاتر از سطح سایت در نظر گرفته شد و طراحی محوطه خارجی موزه یعنی باغ «ساحل برانلی» (Quai Branly) به معمار منظر «ژیل کلمان» محول گردید. ژیل کلمان در طراحی این باغ که از آخرین پروژه های اجرا شده وی نیز به شمار می رود به بهترین نحو از پتانسیل نهفته در گیاهان متنوع برای رساندن مفاهیم مورد نظر در طراحی پروژه ای با این حجم بالا از استعاره و نمادپردازی بهره برده است. این نوشتار در پی آن است تا از ورای نقد و نگاه به کلیت طرح در کنار خرد فضاهای متنوع شکل گرفته در باغ موزه برانلی، رویکردهای کلمان را در طراحی این پروژه مورد نقد و کاوش قرار دهد.
    کلیدواژگان: ژیل کلمان، سمبلیسم، باغ موزه برانلی
  • مژده مهدوی مقدم صفحه 38
    کشور فرانسه در دهه 1980 میلادی در پاسخ به توسعه و رشد کنترل نشده صنایع در شهرها که کیفیت زیست محیطی و حیات اجتماعی شهروندان را مخدوش کرده بود، سیاستی برای نوسازی شهری در نظر گرفت که جنبه های کالبدی، اقتصادی و اجتماعی را به طور هم زمان در بر می گرفت. پارک آندره سیتروئن نتیجه این سیاست و نقطه آغازی برای این بازسازی ها بود. هدف طرح تبدیل فضای آلوده و رها شده شهری را به یک فضای سالم و اجتماعی بود. امروز این پروژه در قلب پاریس به عنوان نمادی از طراحی پست مدرن در دنیا شناخته می شود و مکانی مناسب برای درک کانسپت های اکولوژیک ژیل کلمان به ویژه ایده «باغ در حرکت» اوست. ژیل کلمان به عنوان طراح قسمت شمالی پارک سیتروئن، ایده های ناب طراحی منظرش را در قسمت های مختلف پارک شامل: باغ سفید و باغ سیاه، باغ حواس، باغ در حرکت، دوگلخانه بزرگ به نمایش گذارد. برخورد اکولوژیک کلمان با پارک در تضاد با رویکرد سخت معمارانه «آندره پرووست»1، اثری ماندگار را در تاریخ معماری منظر بر جای گذارد. این نوشتار تلاش می کند در کنار معرفی و نقد فضاهای مختلف پارک سیتروئن رویکردهای طراح در ساخت این فضاها را نیز مورد بررسی داده و از ورای آن نظریه های کلمان در برخورد با طبیعت را معرفی نماید.
    کلیدواژگان: ژیل کلمان، پاریس، پارک سیتروئن، پست مدرنیسم
  • ترجمه: سیده نفیسه موسویان صفحه 48
    ژیل کلمان در طول دوران حرفه ای فعالیت خود چهار ایده و کانسپت در مورد منظر و نحوه دخالت در آن ارائه و در پروژه هایش به کار برده است. نظریه «باغ های مقاومت» آخرین این چهارگانه ها و حاصل فعالیت های سال های اخیر او. آنچه در ادامه می خوانید ترجمه ای است از مقاله«Les jardins de résistance» که توسط خود ژیل کلمان در معرفی این نظریه نگارش شده است. در این منشور ژیل کلمان از خلال روایت هفت پرده به صورتی حماسی و رومانتیک به بیان نظریه باغ های مقاومت می پردازد. مقصود کلمان از باغ های مقاومت، مجموعه ای متکثر از فضاهایی است که او تعبیر باغ به آنها می دهد. مجموعه ای از باغ ها که به صورت هسته های مقاومت با گسترش در تمام سطح زمین به حفاظت از ذخیره طبیعی و سبز سیاره مان در برابر آسیب های پیش روی بشریت می پردازند. وی سیستم در هم تنیده و پیچیده حاصل از این نظریه را به عنوان امیدی برای ادامه حیات سیاره زمین معرفی می کند. در واقع در این نوشتار کلمان با صحنه سازی ای تئاترگونه، رویارویی اکوسیستم طبیعی زمین در برابر هجوم سرمایه داری و زیاده خواهی بشر را به تصویر می کشد. او تلاشی را در ادامه سنت باغ سازی نوع بشر معرفی و تبیین می کند و از آن به عنوان هسته های مقاومت ما در برابر نابودی ذخایر زمینی و نجات نوع بشر یاد می کند. نکته جالب توجه تاکیدی است که او بر جدا بودن این هسته ها از یکدیگر دارد، در واقع سیستم پیشنهادی کلمان را مجموعه ای از هسته های جدا مستقل تشکیل می دهند که در نهایت در ترکیب با ایده باغ سیاره ای در سیاستی واحد جای می گیرند.
  • مریم سادات منصوری ترجمه: محمد آتشین بار صفحه 50
  • بازتاب
  • ترجمه: میثم دقتی نجد صفحه 60
    کیش مهر که اروپاییان آن را میترائیسم می خوانند، از دوران اشکانی تا قرن 4 میلادی و دوران سلطه رومی ها در سرزمین های اروپایی، رواج داشته است. با این همه در زادگاه آن که به گمان بسیاری محققان، ایران بوده، نشانه های اندکی برجای مانده است. کشف مهرابه ورؤوی در مراغه، سند بزرگی در تبیین تاریخ و تمدن ایران به شمار می رود.
  • ویژه نامه
  • بهمن ادیب زاده، حدیثه عسگرزاده صفحه 68
    نقش مشارکت مردمی و رابطه متقابل دولت و مردم در توسعه، از عوامل بسیار مهمی است که باید در هر برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. با مشارکت مردم و کاستن از تمرکزگرایی دستگاه ها و سازمان های دولتی، می توان قدرت تصمیم گیری را به سطوح عمومی تر و محلی تر منتقل کرد. هرگاه مردم در اجرای فعالیت ها، پروژه ها و برنامه های توسعه، مشارکت داشته باشند، دسترسی به اهداف این پروژه ها آسان تر و همچنین اقدامات و برنامه های توسعه نیز بر نیازها منطبق بوده و پایدار خواهد ماند. عدم مشارکت مردم در پروژه ها و طرح های شهری از مسایل عمده ای است که کشور ما از آن رنج می برد؛ به این معنی که در فرایند برنامه ریزی، تصمیم گیری و اجرای یک طرح، مردم یا اصلا نقشی ندارند یا نقش آنها بسیار کمرنگ است. این در حالی است که در نظر گرفتن راه حل های متعدد برآمده از خواسته های مردم، امکان برقراری ارتباط مستقیم بین اهداف طراحی و راه حل پیشنهادی را فراهم می سازد و می توان از تناسب راه حل انتخابی با اهداف طرح اطمینان داشت. این نوشتار تجربیات نوسازی بافت فرسوده محله «نعمت آباد» واقع در منطقه 19 شهرداری تهران را در قالب دفتر محلی نوسازی طی سال های 88 تا 89 و میزان مشارکت مردم در طرح های نوسازی و بهسازی بافت فرسوده را معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: نوسازی بافت فرسوده، دفتر نوسازی، محله نعمت آباد، مشارکت، شهروند، تهران
  • محسن رفیعیان، محمدرضا بمانیان، مجتبی رفیعیان صفحه 75
    ظهور نظریات توسعه درون زا از اوایل قرن بیستم تاکنون، نیاز به مرمت بافت های فرسوده درونی شهرها را الزامی می کند. بافت های فرسوده به دو دسته کلی واجد ارزش و فاقد ارزش تقسیم می شوند. جدیدترین رویکردهای مرمتی، با توجه به بیانیه ها و منشورهای جهانی، با جامع نگری، سعی در تکیه بر میراث موجود در بافت های فرسوده واجد ارزش و تلفیق اقتصاد و فرهنگ و احیای پایدار بافت های تاریخی از طریق تعیین نقش آنها در سازمان فضایی شهر دارد. یکی از رویکردهای مطرح در این زمینه، رویکرد گردشگری در برنامه ریزی شهری است. این مقاله ضمن معرفی مفهوم توسعه خلاق با بررسی دو نمونه موردی محله «تئودوس استیونز و لیدا همیلتون»، و اسکله «کلارک» سعی در معرفی رویکرد گردشگری به عنوان ابزاری کارآمد جهت دستیابی به توسعه خلاق و برشمردن تعدادی از اصول آن را دارد.
    کلیدواژگان: توسعه خلاق، گردشگری، بافت فرسوده، جامع نگری
  • مسعود خادمی، روجا علی پور صفحه 80
    در دوران معاصر، عدم اتخاذ تدبیر مناسب و فقدان عزم بازدارنده عوامل فرسودگی، منجر به افزایش وسعت فرسودگی های شهری به خصوص در بافت های کهن شده است. اقدامات اخیر نیز که با عنوان «طرح های بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری» و همچنین با عناوین «طرح های ساماندهی»، «طرح های ویژه بافت های مسئله دار» و یا «طرح های منظر شهری» مطرح می شود، در روند مطالعات خود به بررسی راهکارهای محرک توسعه در بافت مذکور می پردازد و در نهایت با ارائه پروژه هایی در مجموعه، آن را به عنوان عوامل محرک در نوسازی، بهسازی و یا توانمندسازی بافت معرفی می کند. بنابراین بررسی و ارزیابی رویکردهای موجود در نوسازی بافت های فرسوده و عوامل تاثیرگذار بر تحریک توسعه در چارچوب بهسازی و نوسازی این گونه بافت ها هدف این پژوهش است.
    کلیدواژگان: بافت کهن، ساختارهای جدید، میان افزا، محرک توسعه
  • نگاه نو به نوسازی شهری
  • سایمون بل ترجمه: امید ریسمانچیان صفحه 88
    مردم به دلایل زیادی از قبیل آینده بهتر زندگی، کار، حقوق بیشتر، دسترسی به آموزش و تصور اینکه زندگی مدرن در شهرها روی می دهد، به شهرها مهاجرت می کنند. کیفیت زندگی را می توان با معیارهای مختلف از قبیل سطح درآمد، سلامت، سطح تحصیلات، دسترسی به تسهیلات فرهنگی و غیره ارزیابی کرد. در این میان می توان به فراهم بودن فرصت های تفریحی در باغ ها، پارک ها، جنگل ها و دیگر مناطق طبیعی در کنار رودخانه ها و سواحل نیز اشاره داشت. شواهد بسیاری نشان می دهد که دسترسی مطلوب به فضای باز و سبز، به معنی نزدیکی کافی به محل سکونت مردم به نحوی که امکان دسترسی به این اماکن تفریحی در موقع احساس نیاز و بدون استفاده از وسایل نقلیه فراهم شود، از عوامل کمک کننده ای است که می تواند در کاهش استرس و افزایش ورزش و بازی کودکان نقش موثر داشته باشد.
    کلیدواژگان: فضای باز، شبکه سبز، آبی، زیرساخت های عابر پسند، الگوهای ارتباطی
|
  • Fereydoun Avarzamani Page 6
    Ancient artefacts are full of motifs of celestial bodies, humans, animals, plants and rocks. A closer study of these motifs reveals broader concepts beyond their mere appearance. Evidence proves that these ancient motifs are rooted within a nation’s culture, religion, and tribal beliefs. A better understanding of these images requires a comprehensive study of artefacts and relics dating from ancient times.
  • Bahram Ajorloo Page 10
    Historical Iranian texts have referred to Sassanid landscape architecture and hunting-parks in the Kermānshāhān and Bisotun territories of Western Iran. Some of the oldest of these texts include Al- A’lāq Al- Nafsyya by Ibn-i- Rasta (290 AH) and Al- Masālik va Al- Mamālik by Estakhrī (c. 320 AH). These historical accounts are backed by archaeological evidence. The three royal hunting grounds, Tarāš-e Farhād of Bisotun, Tāq-e Bostān in Kermānshāh and the Anaitis temple of Kangāvar are the only and most outstanding examples of ancient Iranian landscape architecture discovered yet. Tarāš-e Farhād, a chiseled rock face on the Bisotun cliff, was part of a royal hunting-ground discovered among other Sassanid remains in the village of Bisotun. This hunting-park was designed on the basis of Iranian gardens. In Kermānshāh, the harmonic natural elements including water, mountain and forest as well as the remaining bas-reliefs introduce Tāq-e Bostān as a daskira or royal hunting-field. The stone remains known as the Parthian temple of Anaitis in the city of Kangāvar is actually a country pavilion and a royal hunting-ground of a Sassanid court.
  • Seyed Amir Mansouri, Vahid Heidar Nattaj Page 16
    One of the reasons man has created gardens is to rebuild heaven on earth. So far, a lot has been written about how Iranian gardens are meant to exemplify heaven and represent an attempt to realize the dream of life in paradise on earth. The idea of four heavenly streams has had a great influence on the structure and geometric design of Iranian gardens. This article adopts a critical approach toward the idea that the structure of gardens has been influenced by man’s beliefs about heaven with an emphasis on the influence of heaven as a concept rather than a form. Iranians built gardens based on a geometric four-part design. The general idea is that this design was based on the pre-Islamic belief in a four-part world and remained intact in the Islamic era as a result of the Islamic belief in four heavenly streams mentioned in the Qur’an. This article does not intend to analyze or rule out the idea that the structure of Iranian gardens was influenced by heaven as a concept rather it argues against the influence of heaven as any exact form. The idea of a world divided into four parts is based either on legend or on the Torah which considers the Garden of Aden as man’s first dwelling place. However, there is no written document to prove that Iranians believed in a four-part world in the pre-Islamic era. In fact, Zoroastrian religious teachings reveal completely different ideas.
  • Seyedeh Nafiseh Mousavian Page 25
  • Arezou Monshizadeh Page 30
    The Musée Des Arts Premiers (the Primitive Arts Museum) was established in the summer of 1998 upon the request of the President of the French Republic Jacques Chirac as a place to promote dialog among cultures and display the forgotten civilizations of Asia, Africa, the Americas, and Oceania. In an agreement with the government of Lionel Jospin, Chirac chose a field of State located 29/55, Quai Branly in Paris (7th) for the implementation of the project. In the heart of Paris's museum land, neighboring the Louvre and the Musée d’Orsay, a few minutes from the Grand and Petit Palais, the Palais de Tokyo and the Musée d’art moderne de la Ville de Paris, the Musée du quai Branly has an exceptional location on the banks of the River Seine, at the foot of the Eiffel Tower. The Musée du quai Branly is an innovative cultural institution, museum, educational and research centre, and public living space all in one. Built on one of the last available sites in the heart of Paris, the architectural design of this original project is the work of Jean Nouvel. A commission was established to study the proper location, access, and city identity. It concluded the Musée du quai Branly be located on the banks of the River Seine with an area of 25,000 square meters. Designer Jean Nouvel allocated the major part of the land to open spaces and gardens. The museum complex contains several buildings and stands above the site’s surface. Gilles Clement1 was asked to design the exterior area of the Quai Branly garden. Best known as the designer of original public parks and gardens in France, Clement introduces the progression of ecology in his gardens using symbolism and metaphors as his plantings are designed to move with growth phases. “The main objective,” writes Clement, “is to encourage biological diversity, a source of wonder and our guarantee for the future.” This article is aimed at reviewing Clement’s approaches in designing this project based on his concepts in the Quai Branly Museum.
  • Mogdeh Mahdavi Moghadam Page 38
    In the late 1980’s in France, a new urban renewal policy was adopted to address problems arising from uncontrolled industrial developments in urban areas. These developments threatened the environment and affected the social life of citizens, thus the new urban renewal policy was aimed at simultaneously tackling the physical, economic and social aspects of urban life. The André-Citroën Park was formed as a result of this policy and became a starting point for the renewal process. The main idea was to transform the polluted urban wasteland (in this case the area housing the Citroen Company) into a healthy and social space. This avant-garde project turned its relatively unknown creator, Gilles Clement, into a famous global landscape architect. Today, this project - situated in the heart of Paris – is considered a global post-modern design and is the perfect place to perceive Gilles Clement’s ecological concepts including his idea of “Garden in Movement”. As the designer of the park’s northern landscapes, Gilles Clement has displayed his unique ideas in various sections of the park including the White Garden and the Black Garden, the Garden of Senses and the Garden in Movement. Clement, who has a background as an expert gardener and ecologist, creates designs that are concerned with sense and movement. These designs are displayed in his six-themed ‘sense’ gardens and Garden of Movement. The area is also adorned with two greenhouse pavilions. Lastly, an unkempt garden displays wilderness amongst the maintained. His counterpart designer Alain Provost1 showcases modern geometries and sculptural plantings. This method of landscape designing provides order in contrast to the wild designs of Clement. However, Clement’s ecological approach against Provost’s strictly architectural designs has created a timeless work of landscape art. This article is an attempt to introduce and analyze the various sections of the André-Citroën Park and review the approaches taken by its creator based on his concepts as a landscape designer.
  • Page 48
    During his professional career, Gilles Clement has introduced and applied four distinct ideas and concepts on landscapes and ways to intervene in them. The concept of Gardens of Resistance is his most recent idea and a result of his activities over the past several years. The following is a translation of Gilles Clement’s article titled “Les jardins de résistance”in which he has strived to introduce the concept of Gardens of Resistance. In this charter, Gilles Clement offers an epic and romantic description of his idea through a narrative compiled of seven acts. What Clement means by Gardens of Resistance is a multiple complex of spaces, which he describes as gardens acting as resistance points across the face of the earth to protect its natural and green resources against dangers facing humankind. He regards the intertwined and complex system resulting from this idea as a source of hope for the earth’s survival. In fact, through his theatrical histrionics, Clement attempts to picture the earth’s natural ecosystem pitted against capitalism and human greed. He outlines an effort to restore the human tradition of gardening and introduces gardens as points of resistance against the move to destroy natural resources and thus humankind. Remarkably, Clement stresses that these resistance points are separate entities. In fact, his proposed system is comprised of independent resistance points that finally form a unified whole in conjunction with his idea of Planetary Gardens.
  • Bahman Adib Zadeh, Hadiseh Asgari Tafreshi Page 68
    Public participation and mutual inter- related activities of people and government are mostly considered in every economic, social and cultural development program. People participation can draw the centralization of government organizations in making the fundamental decisions and hand it to the local levels of society. Achieving the main objective and the conformity of development programs and the social needs can only be obtained through participation. Governmental programs mostly lack this process in the planning and construction of many projects and less attention is payed to people as a member in the process. This matter could be improved by considering the solutions given by the local people and associating them with designing goals to select the best related decision to the main objective. The current paper includes the renewal experiences in Nemat Abad urban decayed sector in the 19th district of Tehran during the years of 2009-2010 and the people participation the renovation and the reformation of the mentioned region. Hypothesis: considering public points of view and studying the solutions offered by people while categorizing the information thematically can lead to a reasonable and related solutions and suggestions based on the main goal.
  • Mohsen Rafieeyan, Mohammad Reza Bemanian, Mojtaba Rafieeyan Page 75
    The latest theories of inter productive development emphasizes on the necessity of inner city regeneration. The urban structures are basically categorized into valuable and invaluable ones. The latest general restoration approach based on the contemporary theories is to rely on the existing heritage of valuable the urban decay and to integrate the economics and culture to create a sustainable regeneration in historical context through their performance in the city structure. Tourism approach is one of the most common approaches in urban planning. The current article discusses the creative development alongside the tourism approach. Therefore Public Archaeology at the Thaddeus Stevens and Lydia Hamilton Smith Site in Lancaster and Clark Waterfront are discussed as case studies to conclusion for achieving the creative development and defining some of its principals. Hypothesis: Urban decay regeneration can promote the environmental qualities, community outreach and tourism through a creative development.
  • Masud Khademi, Roja Alipour Page 80
    During the current era, the lack of determination in confining the decayed structures has lead to urban decay growth especially in run down parts of the cities. Recent procedures such as “urban decay regeneration and renovation”, “urban decay crisis special design”, “structural reorganization “and “urban improvement design “, focus on development stimulus strategies in the process of studying and present projects as a development stimulus in urban decay regeneration. Therefore, the assessment of the existing approaches in renovation of urban decay and evaluation of effective factors in development stimulation in a framework of urban regeneration and renovation is the main objective in the current paper. Hypothesis: new inter productive structures are the main development stimuli in the urban decay.
  • Simon Bell Page 88
    People move to cities for many reasons but better life prospects – jobs, higher wages, access to education and a perception that urban areas are where modern life takes place – feature highly. Quality of life can be measured using a wide range of criteria: levels of income, health, educational attainment, access to cultural facilities and so on. Among these is the availability of opportunities for recreation in gardens, parks, woodlands, other natural areas, along rivers or lake shores, if available. There is increasing evidence that conveniently accessible green and open spaces – meaning close enough to where people live to permit them to go whenever they wish without the need to use transport or to have to walk for a long time – helps people to overcome their stress, to increase levels of exercise and allows children to play freely (see a literature review I did for Greenspace Scotland in 2008, www.greenspacescotland.org.uk).